Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa UNNNMS

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Bardzo smaczna i delikatna zupa, która podobnie jak rosół w niedzielę, pojawić się może na Waszych stołach. Tym bardziej, że sezon już rozpoczął się. A co kryje się pod nazwą UNNNMS? U Nas Nic Nie Marnuje Się…Dlaczego? Nie ze skąpstwa. Lubimy produkty „wykańczać” do końca.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
szparagi białe 200 gramów
marchew młoda 3 sztuki
papryka pomarańczowa 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
olej rzepakowy 2 łyżki
masło 82% 1 łyżka
bulion drobiowy 1.5 litra
polędwiczki z kurczaka 300 gramów
ryż 3 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa UNNNMS

Głąb z brokułu, końcówki ze szparagów (obrane) i marchew, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Paprykę kroimy w paski.
Polędwiczki z kurczaka, kroimy na paski.
Na rozgrzany olej połączony z masłem, wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, z każdej strony.
Następnie dodajemy warzywa, dusimy kilka chwil pod przykryciem, często mieszając.
Gorącym bulionem zalewamy warzywa, dodajemy ryż, gotujemy przez kwadrans.
5 min przed końcem dodajemy paprykę, która będzie idealnie komponować się z całością.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak