Zupa UNNNMS

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Bardzo smaczna i delikatna zupa, która podobnie jak rosół w niedzielę, pojawić się może na Waszych stołach. Tym bardziej, że sezon już rozpoczął się. A co kryje się pod nazwą UNNNMS? U Nas Nic Nie Marnuje Się…Dlaczego? Nie ze skąpstwa. Lubimy produkty „wykańczać” do końca.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • szparagi białe

    200 gramów
  • marchew młoda

    3 sztuki
  • papryka pomarańczowa

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • masło 82%

    1 łyżka
  • bulion drobiowy

    1.5 litra
  • polędwiczki z kurczaka

    300 gramów
  • ryż

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Głąb z brokułu, końcówki ze szparagów (obrane) i marchew, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Paprykę kroimy w paski.
Polędwiczki z kurczaka, kroimy na paski.
Na rozgrzany olej połączony z masłem, wrzucamy mięso, lekko podsmażamy, z każdej strony.
Następnie dodajemy warzywa, dusimy kilka chwil pod przykryciem, często mieszając.
Gorącym bulionem zalewamy warzywa, dodajemy ryż, gotujemy przez kwadrans.
5 min przed końcem dodajemy paprykę, która będzie idealnie komponować się z całością.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat