Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa tortellini na żeberkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
cebula 2 szt
marchewka 2 szt
seler naciowy 5 gałązek
ziemniaki 5 szt
czosnek 3 ząbki
pomidory 3 szt
tortellini 1 opakowanie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa tortellini na żeberkach

Pokrojone żeberka włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą, aby przykrywała mięso. Gotować do miękkości, w razie potrzeby zebrać szumowiny. Wyciągnąć mięso z wody i pozostawić do lekkiego ostygnięcia. Jeszcze ciepłe oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Dolać do wywaru z żeberek 2-3 szklanki wody i zagotować. Wrzuć kostkę rosołową, mięso z żeberek, posiekaną cebulę i marchewkę, pokrojonego selera, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę ziemniaki i pomidory i trochę pieprzu. Gotuj aż wrzucone warzywa zmiękną (ok. 45 minut). Do zupy wrzucić tortellini i gotować do miękkości. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrej 08.03.2014 20:19
Coś wspaniałego
gosiag 08.03.2014 19:15
fajny pomysł, napewno wyprobuję
czarrna 08.03.2014 09:53
Polecam, ciekawa odmiana od tradycyjnej kuchni :)
Lidzia 08.03.2014 09:44
Podoba mi się.
Jarek123 08.03.2014 09:11
Znakomicie wygląda :)
Konczi 08.03.2014 09:11
Musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak