Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szpinakowo- oliwkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 45 dag
szczypiorek 1 pęczek
tłuszcz 3 łyżki
oliwki 20 dag
ryż 1 torebka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szpinakowo- oliwkowa

Wykonanie:
Ugotować ryż i odstawić. Szpinak i pokrojony szczypiorek udusić na tłuszczu do miękkości. Następnie zalać gorącą wodą, przyprawić do smaku , dodać oliwki, zagotować i podawać z ryżem. Możemy również potrawę zaciągnąć śmietanką lecz nie koniecznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 26.02.2015 18:32
zielono tu...:) no i samo zdrowie :)
gosia1988 26.02.2015 17:15
takiej jeszcze nie jadłam, ale smakowicie wygląda
Bernadeta1 26.02.2015 16:47
bardzo lubię szpinak i warto taką zupkę zrobić
jasiek 26.02.2015 12:55
to moje smaki ale w zupie jeszcze nie próbowałem
pestka 26.02.2015 12:53
takiej zupy jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak