Zupa szpinakowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak mrożony

    0,5 kg
  • wołowina z kością

    200 g
  • makaron

    1 paczka
  • sól do smaku

  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    2 łyżki
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę ugotować z kostka bulionową aż zmięknie do wywaru dodać szpinak zagotować. Ze śmietanę i mąkę rozrobić z wodą dodać do wywaru zagotować. Makaron ugotować według przepisu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 01.03.2013 08:46
napewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat