Zupa szpinakowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    50 dag
  • mleko

    2 szkl
  • mąka

    2 łyżki
  • jajka

    5 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • koper siekany

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak umyć, włożyć do garnka, zalać trzema szklankami wody i gotować 3 minuty, zmiksować. Mąkę wymieszać z mlekiem, dodać do zupy z kostkami bulionowymi, zagotować. Przyprawić solą i czosnkiem posypać koprem. Podawać z ugotowanymi na twardo jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 11.11.2013 12:26
bardzo smaczna
IlonaAlbertos 05.08.2013 16:01
Super zupka.
Monika193 22.11.2010 21:15
lubię od czasu do czasu taką zupkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat