Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z zasmażką

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

fasolka szparagowa 400 g
ziemniaki 300 g
śmietana 50 ml
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
woda zimna 1,5 litra
porcja rosołowa

zasmażka

mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z zasmażką

Porcję rosołową umyć zalać wodą ,zagotować zebrać szumy .
Dodać marchewkę i pietruszkę ,liść laurowy,ziele angielskie,posolić i gotować na małym gazie.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę , fasolkę szparagową umyć poobcinać końcówki i dodać do wywaru.Gotować do miękkości składników i zagęścić zupę zasmażką zrobioną z podanych składników.Posypać natką pietruszki ,przyprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak