Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z jajkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 500 g
szparagi białe kilka sztuk
ziemniaki ugotowane 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana
seler naciowy pół łodyżki
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z jajkiem

Kroki postępowania

1
Szparagi zielone i kilka sztuk białych umyć ,pokroić , dodać pół łodyżki selera naciowego i ugotować w lekko osolonej wodzie i z niewielką ilością cukru.
Krok 1 - Zupa szparagowa z jajkiem foto
2
Gdy lekko przestygną zmiksować.
Krok 2 - Zupa szparagowa z jajkiem foto
3
Do zmiksowanych szparagów dodać jeden ugotowany ziemniak i jeszcze raz zmiksować .Przyprawić do smaku solą i pieprzem .Podgrzać.
Krok 3 - Zupa szparagowa z jajkiem foto
4
Podać z odrobiną śmietany i ugotowanym na twardo jajkiem.
Krok 4 - Zupa szparagowa z jajkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 11.06.2014 13:58
ale apetycznie wygląda :)
Jodaj 09.06.2014 16:35
smacznie smakuje :)
gusia1000 25.05.2014 14:02
Lubię taką zupę.
gibli 22.05.2014 10:52
jestem ciekawa smaku, z pewnością smaczna, muszę taka zupkę zrobić:)
Ania84 17.05.2014 23:02
smaczna wiosenna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak