Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szparagowa z jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
woda 2 litry
cebula 1
pieczarki 10 sztuk
natka pietruszki + liść maggi
sól
szparagi mały pęczek
kapusta biała młoda 1/4 mniejszej główki
przyprawa uniwersalna
jajko 4-5
śmietanka kremowa 70 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szparagowa z jajkiem

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową zalewamy wodą i zagotowujemy z dodatkiem soli i przyprawy uniwersalnej.
Krok 1 - Zupa szparagowa z jajkiem  foto
2
Dodajemy do wywaru obrane i pokrojone szparagi.
Krok 2 - Zupa szparagowa z jajkiem  foto
3
Pieczarki i cebulę obieramy. Cebule drobno siekamy. Natkę pietruszki i liść lubczyku płuczemy.
Krok 3 - Zupa szparagowa z jajkiem  foto
4
Następnie szatkujemy kapustę. Grzyby i warzywa dodajemy do zupy. Gotujemy do momentu, aż składniki zupy będą miękkie. Na koniec wlewamy śmietankę. Mieszamy.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde przekrawamy na pół.

Porcję zupy wylewamy na talerz, układamy połówkę jajka i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Krok 4 - Zupa szparagowa z jajkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 16.06.2016 23:03
lubię takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak