Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA SZPARAGOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 2 WIĄZKI
bulion 700 ML
serek topiony śmietankowy duży 2 SZT
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Porada

ZAMIAST GRZANEK MOŻNA PODAWAĆ Z GROSZKIEM PTYSIOWYM.

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA SZPARAGOWA

WLEWAMY BULION DO GARNKA (JA ZAWSZE PRZY GOTOWANIU ROSOŁU ODLEWAM SOBIE TROCHĘ DO ZAMROŻENIA, ABY BYŁ NA TAKIE WŁAŚNIE ZUPY), PODGRZEWAMY. SZPARAGI MYJEMY I ODCINAMY TWARDE KOŃCÓWKI (JA NIE OBIERAM), DZIELIMY NA MNIEJSZE CZĘŚCI I WRZUCAMY DO BULIONU. GOTUJEMY DO MOMENTU AŻ SZPARAGI BĘDĄ MIĘKKIE. CAŁOŚĆ MIKSUJEMY BLENDEREM NA GŁADKĄ MASĘ. PRZELEWAMY ZUPĘ PRZEZ SITKO ABY NIE POZOSTAŁY NAM ŻADNE ŁYKA ZE SZPARAGÓW. DO PRZELANEJ ZUPY DODAJEMY SERKI TOPIONE, GOTUJEMY NA MAŁYM OGNIU DO ROZPUSZCZENIE SIĘ SERKÓW (JESZCZE RAZ BLENDERUJEMY, ABY NIE POZOSTAŁY ŻADNE GRUDKI Z SERKA). PODAWAĆ Z GRZANKAMI I LISTKAMI BAZYLII.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 09.07.2014 14:30
dobra zupka
Czyki 09.07.2014 12:32
Bardzo smaczna i pomysłowa zupka :)
gosia56 09.07.2014 12:06
super zupka ja zawsze też gotuję więcej rosołu i zamrażam super sprawa;)
Pyszota 09.07.2014 11:20
świetna zupa
Wacław 09.07.2014 11:01
fajny pomysł na zupę
Ania84 09.07.2014 08:31
elegancka zupka
halinah 09.07.2014 07:30
ciekawa jestem smaku :)
gusia1000 08.07.2014 23:41
Na pewno smaczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak