Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży szczaw 3 pęczki
śmietana 18 proc 100 ml
wywar z kurczaka 2 litry
masło 2 łyżki
woda 2 litry
sól
pieprz
cukier 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiówka

Umyty i osuszony szczaw drobno kroję i kilka sekund podsmażam na maśle, następnie przekładam do rosołu rozcieńczonego z wodą, wrzucam kostkę rosołową i gotuję zupę. Gdy zupa będzie miała już zielony kolor wlewam śmietanę i dokładnie mieszam, na koniec doprawiam solą, cukrem i pieprzem. Podaję z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.03.2014 19:00
taką pamiętam z dzieciństwa
norweska20 25.01.2014 14:53
smakowita zupka
Bernadeta1 18.01.2014 12:30
lubię taką zupkę
ben-ka 13.12.2013 10:06
Też lubię szczawiówkę:)
m1monika 21.11.2013 13:11
moja ulubiona zupka :-)
Ewelina38 21.11.2013 09:25
uwielbiam ją z jajem i ziemniaczkami :)
adelajda 02.08.2013 09:59
bardzo lubię
erym 21.06.2013 06:52
nigdy nie jadłam :(
Bernadeta1 04.06.2013 13:14
ja też bardzo lubię z gotowanym jajkiem
migotka28 26.05.2013 13:18
uwielbiam z dodatkiem ugotowanego jajka
Gracer 24.05.2013 17:20
fajna ta Twoja szczawiówka
Megg 24.05.2013 16:09
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak