Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw mielony Smak 1
skrzydełka kurczaka 2 sztuki
włoszczyzna
ziemniaki 3-4 duże
jaja 4-6
śmietana 30%
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniakami

WYKONANIE:

W garnku ugotować umyte skrzydełka z włoszczyzną, zielem angielskim, liściem laurowym i kostką bulionową, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotować aż będą miękkie, dodać szczaw, doprawić do smaku, dodać śmietankę hartując zupą. Podawać w wazie lub na talerzach z pokrojonymi ugotowanymi na twardo jajkami.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 13.02.2014 09:25
Pyszna zupka :-)
JOANNA16 10.02.2014 22:03
pychota, lubię taka zupkę))
mysza75 10.02.2014 14:56
jaka pyszna zupka :-)
gibli 09.02.2014 19:41
smaczna zupka:))
IwonaDD 06.02.2014 09:58
pyszna ta zupka
marcia7 06.02.2014 01:01
doskonałą taka kwaskowata
sasanka 05.02.2014 21:50
Szczawiowa to jedna z moich ulubionych zup :) a z jajeczkiem to bym mogła codziennie jeść :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak