Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa z jajkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 15 dag
włoszczyzna 1 pęczek
kostka rosołowa 3 szt.
cukier 1 łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżki
mleko 3/4 szklanki
śmietana 1/3 szklanki
natka pietruszki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa z jajkiem

Wykonanie:
Włoszczyznę zalać 1 ½ wody i gotować około ½ godziny na kostkach rosołowych. Szczaw dokładnie umyć i przysmażyć na maśle z kilkoma łyżkami wody, następnie pokroić i włożyć do zupy. Doprawić do smaku i wlać śmietanę. Rozlać zupę na talerze, posypać natką pietruszki i włożyć ugotowane jaja pokrojone na ćwiartki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 25.04.2014 09:06
lubię taką zupkę
Pani Domu 25.04.2014 08:49
bardzo apetyczna zupka
iziona 25.04.2014 07:37
Szczawiowa króluje teraz u mnie była wczoraj :)
kasienka23 24.04.2014 21:28
smaczna zupka!
idealme 24.04.2014 20:14
chętnie spróbuję :)
sylwia_sl 24.04.2014 19:48
no i narobiłam sobie ochoty na taką pyszną zupkę
MagdaXXX 24.04.2014 19:47
moja ulubiona zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak