Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa do ziemniaków

5.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Szczaw myjemy i kroimy.Wrzucamy do mniejszego garnka,dodajemy masło i dusimy aż szczaw zacznie się rozpadać. W garnku gotujemy wodę ja miałam rosół i przekładamy uduszony szczaw do zupy. Dodajemy pokrojoną marchew i przyprawy.Doprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę.

Składniki:

zupa

szczaw
2 garście
Sklep Prymat
masło
1 łyżka
marchew
1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
2 liście
Sklep Prymat
ziele angielskie
2 ziarna
Sklep Prymat
śmietana kremówka
3 łyżki
sól i pieprz
1 szczypta
cukier
1 szczypta
rosół
2 litry
jajka ugotowane na twardo
5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa do ziemniaków

Smaczna zielonkawa zupa z kwaskowym smaczkiem. Przez mamę podawana do ubitych ziemniaków okraszonych oczywiście skwarkami z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak