Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 3 garści
włoszczyzna
kości wieprzowe 2 szt
udko z kurczaka 1 szt
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
czosnek 1 ząbek
ziela angielskiego Prymat 4 szt.
woda 1,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Kroki postępowania

1
Kości umyć i wrzucić do garnka zalać wodą. Zagotować.Włoszczyznę umyć i dodać do kości. Wrzucić listki laurowe, ziela angielskie i ząbek czosnku. Gotować ok 40 min.
Krok 1 - Zupa szczawiowa foto
2
Zupę przecedzić. Ugotować jajka na twardo.
Krok 2 - Zupa szczawiowa foto
3
Do bulionu dodać wypłukany szczaw i gotować ok 20 min.Doprawić solą, pieprzem i kostka rosołową.
Krok 3 - Zupa szczawiowa foto
4
Do szklanki ze śmietaną wlać chochelkę zupy i dokładnie wymieszać. Wlać do zupy doprowadzić do wrzenia i chwilkę gotować. Jajko pokroić na cztery cząstki i zalać łyżką zupy.
Smacznego :)
Krok 4 - Zupa szczawiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 17.08.2013 09:25
lubię taką
JOANNA16 13.08.2013 08:22
lubię taką zupkę
Megg 05.08.2013 21:36
smaczna zupka, lubię taką
Pomocnik 05.08.2013 19:55
świetna zupka
Izabela77 05.08.2013 18:48
zupa którą można często jeść, pycha
patryska76 05.08.2013 17:58
Na pewno świetnie smakuje ;-)
w mojej kuchni 05.08.2013 17:09
jedna z ulubionych zup

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak