Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kości schabowe
szczaw mielony Smak 1/2-3/4 słoiczka
ziemniaki 5-6 sztuk
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
por (biała część) 1/5 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
sól i pieprz

Dodatkowo

śmietana 18 proc 3-4 łyżki
jajka ugotowane na twardo

Porada

Można użyć świeżego szczawiu - około 200g. Używając ze słoiczka, proporcje dostosujcie do własnego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Ugotować wywar mięsny z dodatkiem soli, listków laurowych i ziela angielskiego.
Do garnka wrzucić pokrojone warzywa i całość gotować do miękkości.
Na końcu dodać szczaw (około 5 minut przed końcem jej gotowania).
Całość doprawić do smaku i zabielić śmietaną.
Podawać z uprzednio ugotowanymi (na twardo) i pokrojonymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:51
Dobra zupa.
AZgotuj 17.09.2016 18:05
jedna z moich ulubionych
halina17 17.09.2016 11:49
Lubię zupę szczawiową.
wedith1 17.09.2016 11:41
Oj jak ja dawno nie jadłam szczawiowej ... pychotka!
Babeczka35 17.09.2016 07:54
Bardzo lubię taką zupę.
justynkag 17.09.2016 07:29
Pyszna i apetyczna zupa
Diana Rusiłowicz 17.09.2016 01:09
Dziękuję :)
norweska20 16.09.2016 22:14
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak