Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa solferino EWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 litr
groszek zielony 1/2 puszki
por 1 szt
pieprz
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1 szklanka
cukier 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ZIEMNAIKI 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa solferino EWY

Wywar zagotować ,ziemniaki obrać pokroić w kosteczkę dodać do wywaru . Pora umyć pokroić w plasterki dodać do wywaru . Gotować do miękkości ziemniaków . Dodać odcedzony groszek i przecier pomidorowy . Doprawić sola pieprzem i cukrem do smaku . Żółtka wymieszać ż śmietaną ,wlać troszkę gorącej zupy i dobrze wymieszać . Wlać do garnka z zupa .Mieszamy i zagotowujemy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 14.12.2012 23:23
jaka włoska nazwa
kupiska 14.12.2012 14:02
Fajnie wygląda
Lemon 14.12.2012 13:55
pyszna
iwa643 14.12.2012 12:24
Polecam bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak