Zupa solferino EWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar warzywny

    1 litr
  • groszek zielony

    1/2 puszki
  • por

    1 szt
  • pieprz

  • żółtko jajek

    2 szt
  • śmietana

    1 szklanka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • ZIEMNAIKI

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wywar zagotować ,ziemniaki obrać pokroić w kosteczkę dodać do wywaru . Pora umyć pokroić w plasterki dodać do wywaru . Gotować do miękkości ziemniaków . Dodać odcedzony groszek i przecier pomidorowy . Doprawić sola pieprzem i cukrem do smaku . Żółtka wymieszać ż śmietaną ,wlać troszkę gorącej zupy i dobrze wymieszać . Wlać do garnka z zupa .Mieszamy i zagotowujemy .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 14.12.2012 23:23
jaka włoska nazwa
kupiska 14.12.2012 14:02
Fajnie wygląda
Lemon 14.12.2012 13:55
pyszna
iwa643 14.12.2012 12:24
Polecam bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat