Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śmietanowo-jarzynowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość wieprzowa 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
ziemniaki 4-5 szt
nac selera
Kucharek przyprawa do potraw 1 płaska łyżka
śmietana 30% 1 mały kubeczek
sól
pieprz
natka pietruszki
indyk 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śmietanowo-jarzynowa

Kroki postępowania

1
Szyjkę oraz kość dokładnie myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy mięso wodą (około 2 litrami) i gotujemy około 15 minut. Następnie wsypujemy kucharek. Jarzyny obieramy i myjemy. Cebulę wrzucamy w całości do wywaru. Nać selera drobno siekamy i także wrzucamy do garnka. Marchew, ziemniaki oraz pietruszkę kroimy na niewielkie kawałki (można za pomocą falistej blaszki). Marchew i pietruszkę wrzucamy do wywaru.
Krok 1 - Zupa śmietanowo-jarzynowa foto
2
Ziemniaki wrzucamy 15 minut przed końcem gotowania. Całość gotujemy do momentu aż jarzyny i mięso będą miękkie. Następnie wlewamy do zupy śmietanę i chwilę gotujemy.
Krok 2 - Zupa śmietanowo-jarzynowa foto
3
Doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Krok 3 - Zupa śmietanowo-jarzynowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.02.2014 20:34
Smakowita zupka.
alaaa 13.12.2013 21:30
smaczna zupka
Seba 17.11.2013 10:26
bardzo smaczna
Wacław 09.07.2013 18:41
bardzo dobra :)
IKrakowianka 22.06.2013 11:39
delikatna w smaku -pycha
kate.500 25.08.2012 22:52
pycha
olkaaa 25.08.2012 11:29
bardzo lubię
caralajna 25.08.2012 07:15
mniam
RenataZ-et 24.08.2012 08:30
Śliczne i pyszne
anemon 24.08.2012 07:45
Zupa z tak ładnie pokrojonymi warzywami smakuje dużo lepiej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak