Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Słowacka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
mąka 4 dag
śmietana 20 ml
cebula biała 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia
kiełbasa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Słowacka

Wykonanie:
Kapustę dokładnie opłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z listkami laurowymi. Dodać mąkę rozmieszaną ze śmietaną, przysmażoną pokrojoną cebulę i mieloną paprykę do smaku. Dokładnie wymieszać, chwilę zagotować. Podawać z dobrą kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 12.04.2015 09:17
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak