zupa śledziowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litr
  • ziele angielskie

    4 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • ocet 10 %

    1 łyżka
  • śmietana

    4 łyżki
  • liść laurowy

    3 szt
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 szt
  • śledzie

    1 (w zalewie solnej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie wymoczyć w wodzie z mlekiem (pół na pół ) wodę zagotować z zielem pieprzem liściem octem gorącą zalać pokrojoną cebulę ostudzić wymoczone śledzie pokroić na kawałki dodać do zalewy dodać jeszcze śmietanę wymieszać podawać z gotowanymi ziemniakami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 22.09.2013 21:29
dla mnie to coś nowego
barbara11561 05.09.2013 09:07
też nowość dla mnie
Bernadeta1 03.07.2013 10:09
przyznam że nie jadłam a śledzie bardzo lubię
Mariusz10 11.06.2012 21:17
pycha
MAR3STA 11.06.2012 21:14
fajna zupa
ankaryba 08.05.2012 13:08
jeszcze takiej nie jadłam :-)
berys18 06.05.2012 09:44
ciekawy pomysł
ben-ka 22.02.2012 20:43
ciekawy przepis.
marchewka 19.06.2011 22:57
nigdy nie jadłam, lubię śledzie, ale chyba się nie odważę spróbować
ela16 02.06.2011 12:41
taką lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat