Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowo-szpinakowa z boczkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 litry
szpinak mrożony 1 paczka
serek topiony 100 g
boczek wędzony 150 g
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
grzanki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowo-szpinakowa z boczkiem

Rosół podgrzać, wrzucić szpinak i gotować kilka minut. Dodać serek topiony, mieszając gotować aż się rozpuści a następnie zmiksować blenderem na krem. Dodać rozdrobniony czosnek, przyprawić. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Zupę zabielić śmietaną. Podawać z boczkiem i grzankami. Do smaku można posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 01.09.2015 00:32
pyszna zupa
gosia56 31.08.2015 15:08
na pewno pyszna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak