Zupa serowa z pulpecikami

Zupa serowa z pulpecikami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    400 gram
  • serek topiony

    300 gram
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • mąka

    1 łyżka
  • majeranek Prymat

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

  • papryka ostra mielona

  • koperek

  • woda

    1 1/2 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zemleć dodać startą cebulę, jajko, majeranek, sól, pieprz i wyrobić. Uformować małe pulpeciki posypując mąką.
Wodę zagotować dodać marchewkę startą na grubych oczkach i kostkę rosołową. Włożyć pulpety i gotować 20 minut.
Do miseczki wlać szklankę gorącej zupy i dokładnie rozpuścić serki.
Do zupy dodać groszek i kukurydzę doprawić i połączyć z serkami.Przed podaniem posypać koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

luna76

09.01.2015 11:18
bardzo apetyczna i pięknie wygląda :)

Renataj

08.01.2015 21:14
Bardzo lubię zupy serowe ale w takim wydaniu jeszcze nie jadłam:)

Grazyna0211

08.01.2015 20:15
moje smaki

jagoda5913

08.01.2015 19:21
Smacznie wygląda,warto wypródować

bhb8

08.01.2015 19:13
z chęcią by się spróbowało :)

kasienka23

08.01.2015 19:00
fajny przepis, warto wypróbować :)

mirosława4

08.01.2015 19:00
smaczna ta zupa

Kluska_87

08.01.2015 18:00
smakowita zupa

idealme

08.01.2015 17:11
pyszności! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat