Zupa serowa z pieczarkami i serkami topionymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 gram
  • pieczarki

    500 gram
  • serek topiony

    3
  • marchew

    2
  • cebula

    1
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • koperek

    pół pęczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

    1
  • makaron

    drobny
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa serowa z pieczarkami i serkami topionymi foto
Mięso mielone wkładamy do miski dajemy jajko, pół cebuli pokrojonej w kostkę i bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem i formujemy małe pulpety
Krok 2 - Zupa serowa z pieczarkami i serkami topionymi foto
Marchew obieramy myjemy i kroimy w talarki . Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni razem z marchewką.
Krok 3 - Zupa serowa z pieczarkami i serkami topionymi foto
W garnek wlewamy około 2 litrów wody wrzucamy kostki rosołowe listek laurowy ziele angielskie i gotujemy.
Krok 4 - Zupa serowa z pieczarkami i serkami topionymi foto
Pieczarki myjemy i kroimy w plastry następnie przesmażamy na złoty kolor
Krok 5 - Zupa serowa z pieczarkami i serkami topionymi foto
Przesmażoną cebulę z marchewką wrzucamy do gotującego się bulionu dodajemy przesmażone pieczarki wsypujemy drobny makaron ja dodalem literki.
Krok 6 - Zupa serowa z pieczarkami i serkami topionymi foto
Dodajemy pulpeciki mięsne i gotujemy gdy makaron jest juz gotowy dodajemy serki topione i posiekany koperek doprawiamy solą i pieprzem podgotowujemy 5 minut i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 07.09.2015 18:56
wyborna zupka !!!!!!
mariuszek8 07.09.2015 09:17
takiej zupki jeszcze nie jadłem...
Bernadeta1 06.09.2015 11:26
smaczna zupka
jasiek 04.09.2015 17:32
no cudna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat