Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 5-6 po 120g
marchewka 7 szt.
ziele angielskie 3 szt.
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z orzechami włoskimi

1. Marchewki umyć, obrać i pokroić w paski (ok.3-5cm). Zalać ok.1,5 litra wody i ugotować.
2. Gdy marchewka jest ugotowana, dodać ziele angielskie, liść laurowy i kostki bulionowe. Wymieszać żeby kostki się rozpuściły. Pogotować z 5 min.
3. Dodawać serki topione, po kawałku by łatwiej je rozpuścić. Dokładnie wymieszać trzepaczką tak, by nie było grudek. Gotować ok. 15 min, po czym doprawić pieprzem do smaku.
4. Orzechy rozłupać i pokruszyć np. przez ściereczkę używając młotka do rozbijania mięsa.
5. Po upływie wskazanego czasu, zupę nalewać do miseczek i posypać orzechami.

Rada:
Do tej zupy świetnie smakują grzanki zrobione z chleba zwykłego lub tostowego i natarte świeżym czosnkiem. Doskonała jako lekka kolacja lub ciepła przekąska.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak