Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z mięsem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Por duży 1 szt
mięso mielone 0,5 kg
serek topiony 3 szt
ser żółty 15 dkg
kostka rosołowa 1 szt
pieprz 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z mięsem

W garnku gotujemy wodę z 1 kostką rosołową. Na patelni podsmażamy mięso mielone i wrzucamy do gotującej wody z rosołkiem. Następnie bierzemy 1 dużego pora i kroimy w pół-plasterki, wrzucamy do wody. Wszystko razem gotujemy ok 10 minut, a następnie dodajemy 3 bloczki serka topionego ( ja daję 2 ze szczypiorkiem i 1 śmietankowy lub kremowy). Serki przed wrzuceniem kruszę na mniejsze kawałki by szybciej się rozpuściły. Dorzucam na koniec starty żółty ser i gdy sery się rozpuszczą dodaję do smaku pieprzu i zupa gotowa. Ja podaję z bagietką czosnkową na ciepło z piekarnika.. Pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 27.01.2017 19:10
Takiej nie robiłam jeszcze
mariuszek8 13.01.2016 14:16
cudowna, i ten zapach przy gotowaniu...
Zdzisław 04.01.2016 17:47
takie zupy lubię po pracy zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak