Zupa serowa z mięsem

Zupa serowa z mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Por duży

    1 szt
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • serek topiony

    3 szt
  • ser żółty

    15 dkg
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • pieprz

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku gotujemy wodę z 1 kostką rosołową. Na patelni podsmażamy mięso mielone i wrzucamy do gotującej wody z rosołkiem. Następnie bierzemy 1 dużego pora i kroimy w pół-plasterki, wrzucamy do wody. Wszystko razem gotujemy ok 10 minut, a następnie dodajemy 3 bloczki serka topionego ( ja daję 2 ze szczypiorkiem i 1 śmietankowy lub kremowy). Serki przed wrzuceniem kruszę na mniejsze kawałki by szybciej się rozpuściły. Dorzucam na koniec starty żółty ser i gdy sery się rozpuszczą dodaję do smaku pieprzu i zupa gotowa. Ja podaję z bagietką czosnkową na ciepło z piekarnika.. Pycha

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 27.01.2017 19:10
Takiej nie robiłam jeszcze
mariuszek8 13.01.2016 14:16
cudowna, i ten zapach przy gotowaniu...
Zdzisław 04.01.2016 17:47
takie zupy lubię po pracy zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat