ZUPA SEROWA Z KRAKERSAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 litr
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • ser pleśniowy niebieski

    100 gram
  • ser camembert

    200 gram
  • serek topiony

    3 trójkąciki
  • parmezan starty

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieprz biały Prymat

  • gałka muszkatołowa mielona

  • kurkuma mielona

    szczypta
  • krakersy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


1/ Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w bulionie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać i razem z cebulą zeszklić na odrobinie oliwy, dodać do ziemniaków. Sery pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do gotującej się zupy, zmniejszyć ogień na minimum i stale mieszając roztopić sery. Gotową zupę doprawić przyprawami. Na koniec zmiksować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 20.03.2015 09:14
chętnie bym zjadła taką zupkę
stan2401 19.03.2015 21:05
takiej jeszcze nie jadłem
joanna43 18.03.2015 15:17
bardzo apetyczna, muszę ją kiedyś wypróbować
Edith85 18.03.2015 14:25
smakowita zupka :)
wyattearp 18.03.2015 14:22
może być smaczna
ilka01 18.03.2015 13:49
bardzo apetyczne danie :)
MałaMi89 18.03.2015 12:58
Wygląda pysznie :)
anemon 18.03.2015 12:20
Smakosz serów będzie zadowolony z Twojej zupy.
Monika-twin 18.03.2015 12:19
ładnie wyglada.
jasiek 18.03.2015 11:32
pomysłowe te krakersy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat