Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bulion warzywny
1 litr -
ziemniaki
4 sztuki -
ser pleśniowy niebieski
100 gram -
ser camembert
200 gram -
serek topiony
3 trójkąciki -
parmezan starty
1 łyżka -
ząbki czosnku
2 sztuki -
cebula
1 sztuka -
Pieprz biały mielony Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
Kurkuma mielona Prymat
szczypta -
krakersy
Przepis i sposób przygotowania ZUPA SEROWA Z KRAKERSAMI
1/ Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w bulionie. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać i razem z cebulą zeszklić na odrobinie oliwy, dodać do ziemniaków. Sery pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do gotującej się zupy, zmniejszyć ogień na minimum i stale mieszając roztopić sery. Gotową zupę doprawić przyprawami. Na koniec zmiksować.
Komentarze (10)