Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
mleko
600 ml -
rosół z kury Kucharek
600 ml -
ser cheddar
200 g -
ser pleśniowy niebieski
150 g -
cebula
2 szt.
Do smaku
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
Kminek mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku III, odc. 49: Zupa serowa
Kroki postępowania








Zupę możemy przygotować z różnych serów. Doprawiając uważajmy z dodawaniem soli – ser pleśniowy zazwyczaj jest bardziej słony niż zwykły, więc bezpieczniej będzie doprawić zupę solą na końcu, po dodaniu serów.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się