Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Serowa z Grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
pieprz do smaku
pieczywo tostowe 8 kromek
kostka rosołowa 2 szt
ser topiony 200 (kremowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Serowa z Grzankami

Serki topione pokrój na małe kawałeczki.
Kostki rosołowe rozpuść w litrze wrzącej wody.
W rondelku dokładnie rozpuść masło, a następnie dodaj i sporządź jasną zasmażkę.
Następnie wlej do rondelka około dwóch szklanek bulionu i wrzuć serki topione. Mieszaj cały czas na małym ogniu, aż serki się całkowicie roztopią.
Na samym końcu wlej do rondla resztę bulionu. Zupę przypraw do smaku pieprzem.

Kromki pieczywa tostowego przekrój wzdłuż przekątnych na cztery trójkąciki.
Wstaw do piekarnika ustawionego na 150 stopni Celsjusza. Po około 10 minutach grzanki przewróć na drugą stronę.

Zupę podawaj z ciepłymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 08.12.2013 18:30
To tylko moja propozycja ;-) Nikt nie każe Ci tego gotować ani jeść ;-)
SmacznaPyza 08.12.2013 17:58
boszszszsz, serki topione czyli sama chemia, do tego kostki rosołowe i jeszcze zasmażka.... żeby chociaż grzanki z jakiegoś dobrego chleba...
smerfna_chatka 08.12.2013 12:36
pysznosci mniam
nogawkuchni 08.12.2013 11:46
Pyszna i ciekawa zupka,przydatny przepis,zupa prezentuje się bardzo smakowicie i z pewnością świetne smakuje.
Marta11 08.12.2013 11:26
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak