Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 1 puszka
kukurydza 1puszka
bulion 2 kostki
mleko 2 szkl
ser topiony 20 dag
sól
pieprz
woda 3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z groszkiem

Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy, przelać zimną wodą i włożyć do garnka. Dolać 3 szklanki zimnej wody, dodać bulion i gotować. Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dolać 2 szklanki mleka. Serek topiony ułożyć na zanurzonym w zupie sitku i przecierać łyżką, aż całkowicie się rozpuści. Gotową zupę doprawić solą oraz pieprzem. Rozlać na talerze, dodając natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 30.12.2012 12:17
na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak