Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa serowa

mic
2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1 litr
serek topiony 4 sztuki podłużny
ser żółty 10 dag
por 1 duży
chleb tostowy 1/2 sztuki
masło do chleba tostowego

Przepis i sposób przygotowania na: zupa serowa

Kroki postępowania

1
Nastawiamy bulion na gaz,pora płuczemy
Krok 1 - zupa serowa foto
2
i dodajemy opłukanego, drobno posiekanego pora.
Krok 2 - zupa serowa foto
3
Wszystko chwilę ze sobą gotujemy. Ser żółty ścieramy na tarce, zaś topiony kroimy w mniejsze kawałki. Dodajemy sery do zupy
Krok 3 - zupa serowa foto
4
Chleb tostowy kroimy w kostkę, i podpiekamy na patelni z masłem. Najlepiej przygotować go wcześniej aby był twardy, nie bezpośrednio razem z zupą, gdyż szybko namięka, a lepiej jak jest chrupiący.
Krok 4 - zupa serowa foto
5
zupę mieszamy aż sery się rozpuszczą dokładnie (chodzi o ten topiony).
Krok 5 - zupa serowa foto
6
Gotową zupę przelewamy do miseczek i wsypujemy grzanki.
Krok 6 - zupa serowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 21.04.2015 16:29
lubię taką zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak