Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 szklanka
mleko 1/2 szklanka
serek topiony gouda 2 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz do smaku 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
wino wytrawne 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa

Bulion z mlekiem zagotować, dodać serki topione i mieszać aż się rozpuszczą. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Zdjąć z gazu i wlać wino. Wymieszać.
Kromki bułki opiec w tosterze i pokroić w kwadraciki. Gorąca zupę wlać do talerzy, posypać grzankami i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.11.2012 21:07
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak