Zupa serkurgro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza konserwowa

    1 puszka
  • kasza jęczmienna

    1 woreczek
  • woda

    3 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • sól do smaku

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • bulion

    1 kostka
  • serek śmietankowy

    3 (topiony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Groszek i kukurydzę odsączamy od zalewy na durszlaku. Przelewamy zimną wodą. Wsypujemy do garnka i zalewamy 3 szklankami wody. Dorzucamy 2 kostki bulionowe i gotujemy około 15 minut. Następnie dolewamy mleko, gotujemy.

Do miski wkładamy serki i wlewamy chochelkę gorącej zupy. Energicznie mieszamy by nie było grudek. Wlewamy z powrotem do garnka i gotujemy około kolejnych 15 minut na wolnym ogniu.

Woreczek kaszy jęczmiennej gotujemy w osolonym wrzątku. Po ugotowaniu wsypujemy do zupy i mieszamy. Podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 16.11.2013 16:38
pierwszy raz słyszę i widzę taką zupkę,ciekawy przepis
edyta44 21.09.2012 11:05
fajne
caralajna 28.06.2012 08:36
intrygująca :)
barbara11561 16.04.2012 09:07
też nie jadłam takiej:)
Mati13 19.02.2012 18:28
rewelacyjna zupa
ben-ka 07.12.2011 09:24
takiej nie gotowałam.
smakowita 05.12.2011 21:05
moje smaki
Sarenka 29.11.2011 17:01
Zupy z serkiem topionym potrafią być pyszne i aromatyczne. Twoja tak wygląda :)
sylwia / sytofala 28.11.2011 21:31
intrygujące :)
anemon 18.11.2011 07:39
Szybko i smacznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat