Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa z makaronem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
woda 1 litr
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 korzeń
seler korzeniowy 1 duży
makaron ok. 100 gram krajanka
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa z makaronem

Skrzydełka myjemy, a następnie gotujemy. Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę i korzeń pietruszki kroimy w półplasterki, a seler w kostkę. Wrzucamy do wywaru i gotujemy do chwili, gdy warzywa będą miękkie. Po tym czasie wyciągamy skrzydełka, obieramy. Wrzucamy makaron i jeszcze chwilę gotujemy. Mięso ze skrzydełek kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Wlewamy do miseczek i posypujemy natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak