Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowa z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
seler 1 szt.
grzyby suszone 1/3 szklanki
masło 8 dag
mąka 4 dag
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowa z grzybami

Wykonanie:
Selera obrać i pokroić w kostkę. Grzyby zalać zimną wodą i ugotować do miękkości. W garnku stopić połowę masła, dodać selera i udusić do miękkości co jakiś czas mieszając. Następnie połączyć z grzybami. Z pozostałego masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać do zupy, doprawić do smaku i dobrze wymieszać. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 04.02.2017 11:14
Moje smaki :)
Dariusz8 04.02.2017 11:03
Ciekawe połączenie smaków.
pestka 04.02.2017 09:48
ciekawa propozycja
hanbes 04.02.2017 08:32
Świetny pomysł, ciekawe połączenie selera i grzybów. A może zamiast masełka zrobić na bazie wywaru i dodać śmietanki ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak