Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 300 g
woda 1,5 litra
ogórek kiszony 4 szt
sok z kwaszonych ogórków 150 ml
marchew 1 szt
pietruszka 1/3 korzenia
cebula 1 szt
ziemniaki 3 szt
śmietana 30% 150 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 3 ziarna
sól i pieprz
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybno- ogórkowa z ziemniakami

1. Pokrojoną marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz liście laurowe i ziele angielskie przełożyć do garnka. Wlać wodę i gotować około 20 minut.

2. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do zupy. Gotować 10 minut. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rybę pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki, rybę i zalewę spod ogórków dodać do zupy. Gotować kolejne 10 minut.

3. Na końcu do zupy wlać śmietanę. Zagotować. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę wylać na talerz i posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak