Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z sandacza

5.0
(15)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Jejciu! Dawno takiej zupy rybnej nie jedliśmy! Może dlatego, że dawno nie robiliśmy. W Durres zaskoczono nas bardzo i zupą, i sałatką. Teraz proponujemy Wam naszą wersję zupy z makaronem.

Składniki:

Składniki:

sandacz filet 450 gramów
woda zimna 1.2 litra
marchew młoda 3 sztuki
por 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kalafior 0.5 sztuki
makaron 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
śmietana 18% 2 łyżki
mąka 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy mrożonych filetów sandacza, makaronu trybiki i białego mielonego pieprzu.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z sandacza

Filety zalewamy zimną wodą razem z warzywami (oprócz pora), lekko oprószamy solą i pieprzem. Zagotowujemy, filety i warzywa wyciągamy z wywaru.

Wrzucamy różyczki kalafiora, por krojony w krążki, makaron i gotujemy kolejne 15 minut. Pod koniec dodajemy oddzielone mięso od skóry, pokrojone w kostki marchewki i posiekaną natkę.
Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak