Zupa rybna z sandacza

Zupa rybna z sandacza

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Jejciu! Dawno takiej zupy rybnej nie jedliśmy! Może dlatego, że dawno nie robiliśmy. W Durres zaskoczono nas bardzo i zupą, i sałatką. Teraz proponujemy Wam naszą wersję zupy z makaronem.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • sandacz filet

    450 gramów
  • woda zimna

    1.2 litra
  • marchew młoda

    3 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • kalafior

    0.5 sztuki
  • makaron

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • śmietana 18%

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety zalewamy zimną wodą razem z warzywami (oprócz pora), lekko oprószamy solą i pieprzem. Zagotowujemy, filety i warzywa wyciągamy z wywaru.

Wrzucamy różyczki kalafiora, por krojony w krążki, makaron i gotujemy kolejne 15 minut. Pod koniec dodajemy oddzielone mięso od skóry, pokrojone w kostki marchewki i posiekaną natkę.
Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy mrożonych filetów sandacza, makaronu trybiki i białego mielonego pieprzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat