Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z karpia, dorsza i łososia
Zupa to obowiązkowe danie każdej tradycyjnej, polskiej Wigilii. Poniżej znajduje się przepis, jak przygotować ją z filetów karpia, dorsza oraz łososia. Połączenie tych trzech ryb daje niezapomniany, wyjątkowy smak.
1. Drobno posiekaną cebulę, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dusić przez kilka minut.
2. Włoszczyznę obrać, umyć i osuszyć na papierowy ręczniku. Zalać wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Całość zagotować.
3. Do gotującego się bulionu, dodać umyte kawałki ryb, cebulę z masłem, gotować 20 minut.
4. Po tym czasie, dodać przeciśnięty czosnek przez praskę, tymianek, sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Całość gotować jeszcze przez minutę.