Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z grzybami shiitake

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 400 g (ze skórą)
marchew 1 duża
pietruszka 1 duża
seler korzeniowy 1 mały
cukinia 1/2 średniej wielkości
papryka zielona 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
natka pietruszki 1 łyżka
grzyby shiitake 150 g
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
liście limonki kaffir 1 szt
ryż 8 łyżek
szczypiorek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z grzybami shiitake

Jarzyny obieramy, kroimy w zapałkę. Cukinię kroimy na plasterki, później na zapałkę.
Grzyby czyścimy, kroimy na plasterki. Papryki kroimy w paski. Drobno siekamy natkę.

Filet z łososia gotujemy razem (1,5 l wody) liściem laurowym i kaffiru przez 10 min. Rybę wyjmujemy, oddzielamy mięso od skóry, rozdrabniamy na mniejsze kawałki.

Do wywaru rybnego wrzucamy warzywa (oprócz papryk), natkę, gotujemy 5 min, wrzucamy ryż i papryki i gotujemy do miękkości ryżu. Wrzucamy łososia, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 10.09.2016 15:53
bardzo apetyczne danie
mysza75 10.09.2016 15:38
bardzo fajna rybka
olkaaa 10.09.2016 15:16
bardzo fajna
trufelek 10.09.2016 12:30
Pyszna zupka :)
AZgotuj 10.09.2016 10:52
znakomita zdrowa zupa :)
ilka01 10.09.2016 10:29
super przepis :)
bertpvd 10.09.2016 10:19
pyszna zupa
jagoda5913 10.09.2016 00:50
fajna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak