Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna z camembert

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
cebula biała 2 szt
masło 2 łyżki
ziemniaki 10 szt
kwaśna śmietana 2 szklanki
ryba morska 25 dag
jajko 2 szt
ser camembert 30 dag
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna z camembert

Wykonanie:
Masło rozpuścić w rondelku razem z papryką, dodać drobno posiekaną cebulę i zeszklić. Wlać wodę i wrzucić obrane pokrojone ziemniaki. Gotować do miękkości, następnie włożyć rybę, wlać śmietanę i gotować aż ziemniaki zaczną się rozpadać. Jajka rozbełtać, dodać trochę zupy, starannie wymieszać i wlać do zupy i odstawić z ognia. Dodać ser i mieszać do jego rozpuszczenia, w razie potrzeby doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak