Zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    3 garście
  • karp

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • grzanki

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wody dodać łby karpia oraz włoszczyznę, czosnek pokrojony w plasterki oraz cebulę pokrojoną w piórka. Przyprawić i zagotować ok 30-40 min. Po tym czasie wyjąć łby i obrać. Mięso wrzucić do zupy i gotować jeszcze ok 10 min. Grzanki nałożyć na talerz a następnie zalać zupą. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 21.09.2013 14:01
muszę spróbować
czekoladka_m 13.07.2013 21:28
A wiesz, że ja jeszcze nigdy nie jadłam zupy rybnej:):)
RenataZ-et 20.03.2013 23:13
bardzo smaczna jest taka zupa
IKrakowianka 08.06.2012 21:58
smaczna
berys18 20.09.2011 11:29
ale pyszności, z chęcia bym spróbowała
MAR3STA 05.04.2011 23:38
dawno chciałam sobie taką zupkę zrobić;)
Sarenka 10.02.2011 17:47
Zupki rybne trzeba lubic, ja nie pogardze :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat