Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula 2 szt
dorsz 1 filet
łosoś 100 g
ryba-inna świeża 100 g
olej do smażenia
śmietana 100 ml
sok z cytryny
sól
pieprz
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

obie papryki oczyścić z nasin i pokroić w paseczki.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Wszystko wrzucić do rondla i podsmażyć na oleju.Całość zalać bulionem .Ryby umyć i pokroić w dość dużą kostkę i wrzucić do wywaru .Pogotować niedługą chwilę.Przyprawić solą i pieprzem-można dodać czosnek granulowany.Gdy ryba już się chwilę pogotuje-ale nie rzozgotuje dodajemy śmietanę i sok z cytryny podawać posypaną posiekanym koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 19.02.2014 16:01
dobra zupka...
berys18 27.07.2013 10:07
wspaniała zupa
Luki 02.03.2013 09:22
lubie zupy rybne
kriko 03.02.2013 08:46
pyszna
adelajda 02.02.2013 22:41
lubię rybną zupę ! Twoja zapowiada się smacznie !
Wiesława1 02.02.2013 22:38
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak