zupa rybna

zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    150 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • cebula

    20 g
  • ryż

    30 g
  • tłuszcz

    5 g
  • natka pietruszki

    2 g
  • sól

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • gałka muszkatołowa

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, opłukać, podzielić na porcje, zalać zimną wodą, posolić i gotować. Dodać rozdrobnioną włoszczyznę i cebulę- wlać olej. Ugotowaną rybę wyjąć, a do bulionu dodać przyprawy i ugotować na nim ryż. Rybę ułożyć na talerzu, zalać zupą i posypać drobno pokrojoną natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

BozenA

20.11.2011 12:37
super

BozenA

20.11.2011 12:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat