zupa rosołowa-warzywna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polowa kurczaka

    1/2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • przyprawa do potraw

    2 łyżki
  • pieprz mielony

    1 łyżeczka
  • woda

    3 litry
  • włoszczyzna

    1 (młoda)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- połowę kurczaka umyć
- włożyć do zimnej wody i zagotować, łyżką cedzakową zebrać szumowiny
- dodać ziele, liście, jarzynkę, włoszczyznę młodą z naciami
- gotować do miękkości kurczaka
- zupa rosołowa podana z włoszczyzną i tym co lubisz
- Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 04.12.2013 20:28
pyszna zupka na rozgrzewkę jesienną
plocia 22.09.2013 10:15
Rosołek najlepszy na kaca
IwonaKa 28.07.2013 18:31
bardzo lubie takie zupki
Jodaj 07.05.2013 16:05
fajna zupka :)
ajres 07.02.2013 21:18
dobra
Wafelek2601 26.12.2012 15:47
Bardzo dobra
Magda60 08.10.2012 21:21
smaczne
Dorian 19.09.2012 07:52
pysznie wyglada
melonik 09.08.2012 18:59
mniam
melonik 09.08.2012 18:59
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat