Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA ROKSANY NA WĘDZONCE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 0,5 kg
kapusta pekińska 1 mała
marchew 2 szt.
ziemniaki 6 szt.
sól
ocet 1 łyżeczka
groch 20 łuskany
parówki 8 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA ROKSANY NA WĘDZONCE

Do garnka wlać 2,5 litra wody i osolić. Zagotować. Groch zalać wodą i moczyć ok. 30 min. Do gotującej się wody włożyć boczek w kawałku i gotować 30 minut. Wyjąć boczek i pokroić w kostkę. Do gotującego się wywaru wsypać wypłukany groch i obrane marchewki ( w całości). Całość gotować na małym ogniu aż groch będzie miękki. Następnie obrać i pokroić w drobną kostkę ziemniaki i włożyć do zupy. Dosolić i dopieprzyć do smaku. Parówki pokroić w cienkie talarki a kapustę w drobną kostkę i zaparzyć na durszlaku. Po około 15 minutach pokrojony boczek, parówki i kapustę wsypać do gotującej się zupy. Dodać łyżeczkę octu i ponownie ostatecznie doprawić do smaku. Na zakończenie posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 21.11.2013 20:08
na jesień w sam raz
Konczi 21.11.2013 18:02
smaczna taka zupa
idealme 21.11.2013 17:47
ciekawa zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak