Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rabarbarowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 25 dag
śmietana 1 szklanka
żółtko jajek 1 szt.
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 1 łyżka
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rabarbarowa

Wykonanie:
Rabarbar umyć i nie obierając pokroić na kawałki i rozgotować w litrze wody. Następnie zmiksować, osłodzić, dodać trochę soku z cytryny. Jeszcze raz zagotować, zaprawić śmietaną z łyżeczką mąki ziemniaczanej i surowym żółtkiem. Podać ze słodkimi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 13.05.2014 09:25
bardzo ciekawa propozycja
berys18 13.05.2014 09:02
ciekawy przepis
Katarzyna/kate1980 12.05.2014 22:30
ciekawy przepis
Ada-Gaba 12.05.2014 22:09
ciekawy przepis, dla mnie nowość
noninka77 12.05.2014 21:50
bardzo ciekawa jestem smaku :)
Konczi 12.05.2014 21:49
ciekawe połączenie
Sroczka 12.05.2014 20:52
Ciekawa zupa, nie jadłam jeszcze takiej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak