Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa przecierana z jarmużem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości 25 dag
włoszczyzna 1 pęczek
jarmuż 40 dag
ziemniaki 40 dag
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1/3 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa przecierana z jarmużem

Wykonanie:
Ugotować wywar na kościach i włoszczyźnie, następnie odcedzić. Liście jarmużu umyć, wrzucić na wrzącą osoloną wodę, obgotować i odsączyć. Ziemniaki obrać, pokroić i na wywarze razem z jarmużem ugotować. Po czym dodać włoszczyznę i wszystko razem zmiksować. Z mąki i masła zarobić zasmażkę, rozprowadzić zupą i mlekiem, dodać do zupy, zagotować i w razie potrzeby doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 27.10.2015 23:59
jakie to dobre i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak