Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z serkiem topionym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
ryż 1 woreczek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczka
pieprz
masło 2 łyżki
ser topiony 2 (ziołowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z serkiem topionym

Pory oczyszczamy, drobno siekamy. Podduszamy na maśle. Wlewamy wodę (około 1 1/2). Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę i całość gotujemy do miękkości. Do zupy dodajemy serki topione wcześniej rozmieszane z odrobiną zupy (serki powinny się całkowicie rozpuścić). Zupę doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym wczęśniej ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 09.12.2013 21:14
uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak