Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA POROWA Z MIĘSEM MIELONYM

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

por 3 duże
ziemniaki 8 średnich
cebula większa
mięso mielone 30 dag, u mnie z szynki
ząbek czosnku
masło 4 łyżki
serek topiony kremowy, 100 g

Dodatkowo

curry
szczypiorek posiekany garść
jajka ugotowane na twardo
Liść lubczyku suszony Prymat
kolendra
tymianek odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA POROWA Z MIĘSEM MIELONYM

Pora obieram, myję, kroję w plasterki, natomiast ziemniaki i cebulę w kostkę.
Warzywa podsmażam na 2 łyżkach masła (około 2-3 minuty), zalewam litrem wody (lub bulionu), doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień gotuję około 15 minut.
Mięso podsmażam na pozostałym maśle z dodatkiem curry, kolendry, tymianku, soli, lubczyku i ostrej papryki. Osączam z nadmiaru tłuszczu.
Warzywa miksuję na krem wraz z czosnkiem.
Serek łączę z odrobiną zupy, miksuję, wlewam z powrotem.
Następnie dodaję mięso, doprawiam do smaku solą, pieprzem i kolendrą.
Zupę podaję z wcześniej ugotowanymi jajkami, posypaną szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.06.2017 08:33
Ja też bardzo. :)
Diana Rusiłowicz 21.06.2017 20:26
Lubię takie zupki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak