Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
marchew 3 sztuki
por 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
śmietana kremówka 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa

1.
Pietruszkę, selera i marchew obieramy. Marchewki kroimy w plasterki
2.
Pora kroimy w cieniutkie plasterki
3.
Do garnka dodajemy skrzydełka, warzywa, 2 liście laurowe oraz 3 ziela angielskie, Całość zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy na małym ogniu 30 minut
4.
Po tym czasie z zupy wyciągami skrzydełka, pietruszkę oraz seler. DO zupy dodajemy śmietankę i mieszamy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 18.12.2015 19:35
Delikatna zupa , uwielbiam takie :)
Wafelek2601 18.12.2015 16:27
Lubię taką zupkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak