Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-paprykowa.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 4 sztuki
koncentrat 3 łyżki
wywar warzywny 1/2 litra
czosnek 4 ząbki
oliwa
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat
cebula czerwona 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-paprykowa.

Paprykę czerwoną dzielimy na połowę i pozbywamy się pestek. Układamy w naczyniu żaroodpornym,cebulę obieramy dzielimy na cztery i wkładamy do papryki, pomidory dzielimy na połowę i dokładamy do warzyw, czosnek również obieramy i dokładamy do warzyw polewamy oliwą i wstawiamy do piekarnika aż wszystko będzie miękkie. Ściągamy skórę z papryki i pomidorów ,dodajemy cebulę i czosnek i wszystko traktujemy blenderem na gładko, przelewamy do garnuszka dodajemy pół litra wywaru, doprawiamy i chwilkę całość gotujemy. Podajemy z cieniutko pokrojoną w plasterki kiełbasą długo dojrzewając oraz kleksem jogurtu naturalnego, bądź gęstej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 11.01.2014 16:23
Pomidorowa z delikatną nutą paprykową, z pewnością pyszna!
TEtalicha 11.01.2014 15:44
czuje ze by mi smakowala

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak