Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-serowa z brokułami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/3 szt
podudzia z kurczaka 1 szt
brokuł 1/2 szt
cebula 2 szt
pomidory krojone z puszki 1 op
makaron ryżowy garść
serek topiony 100 g
oliwa 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-serowa z brokułami

Podudzie z kurczaka myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy ok. 1,5-2 l zimnej wody. Zagotowujemy. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień, zbieramy szumowiny (pianę, która powstała na powierzchni) i wrzucamy obrane i opłukane warzywa: marchewkę pokrojoną w kostkę, całą pietruszkę i całego selera. Dodajemy listki laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Gotujemy na małym ogniu, pod przykryciem ok. 45 min. W tym czasie, obieramy cebulę, kroimy w kostkę i przysmażamy na oliwie do zeszklenia. Następnie do cebuli wrzucamy pomidory z puszki i przysmażamy ok. 5 min. Po upływie 45 min. do garnka wrzucamy podsmażone pomidory z cebulką i gotujemy razem ok. 5-7 min. Brokuła myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i wrzucamy do zupy. Gotujemy kolejne 5 min. Następnie dodajemy serek topiony, pokrojony na mniejsze kawałki. Mieszamy do momentu aż cały się rozpuści w zupie. Na końcu wrzucamy garść makaronu ryżowego i gotujemy zupę do jego miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 24.11.2016 23:50
Dobra zupka :) Polecam!
mirosława4 24.11.2016 08:17
zapewne by nam smakowała
jagoda5913 24.11.2016 00:13
fajna zupka
Renataj 23.11.2016 23:11
Bardzo apetyczna zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak